Sahra Gülü Örgü Modeli Tarifi

Sahra gülü örgü modelini görünce hemen bir yelek örmek isteyeceksiniz. Minik desenli bir örgü modeline daha yer vermek istedim. Modelin yapımında nako saten ip kullandım. 3,5 numara şişle ördüm.

Bu model bayan yelek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Limon çiçeği örgü modelim 3 ilmekle yapılıyordu ve bazı farklılıkları vardı. Sayıları ve yapımı arasında farklılıklar olsa da görünüm olarak birbirine çok benzeyen iki model olduğunu söyleyebilirim. 

Model 2 ilmekle yapılıyor ve aralarına ikişer tane ters ilmek koydum. 4 ilmek ve katlarını ayarlayıp iki tane ilmek ilave etmelisiniz. İlk olarak modelin arka tarafında iki ilmek düz iki ilmek ters şeklinde modeli kurmaya başlıyoruz. 

Aynı lastik yapar gibi 2 ters 2 düz şeklinde sıra boyunca ilmekleri örün. Modelin ön tarafına geçince 2 ilmek ters örüp 2 tane düz ilmeğe gelince bu iki ilmeği birlikte ters örün. İpi şişe dolayıp aynı ilmekleri bir kez daha ters örün. 

3 ilmek elde edince birlikte topladığımız ilmekleri ilkini bir kez daha ters örün. Elde ettiğimiz 4 ilmeğin ikincisini şişten çıkartın ve arka tarafında ilmeğin içine girerek tekrar şişe geri alın. 2 ilmek ters örün. 

Düz ilmekleri ters örerek toplayın ve şişe ipi dolayıp ilmekleri bir daha ters örün. Dördüncü ilmeği elde etmek için ikinci ilmeği şişten çıkartıp arkasından girerek şişe tekrar geri alın.

Modelin arka tarafına geçince 2 ilmek düz örün. 4 tane olan ilmeklere gelince ilk ilmeği ters örün. Sonraki 3 ilmeği ters örerek kesin. Böylece ilmek sayısı tekrar eski haline gelmiş olacaktır.