Şal Modeli Olarak Soruldu Ama Bebek Örgülerine de Çok Yakışır

Spread the love

Oldukça kolay yapımı ile dikkatleri üzerine çeken şal modelini istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Oldukça bilinen bir modelin değişik şekilde uygulanıp nasıl farklı göründüğünü göreceğiz.

Şal yapmak isteyenler önce bir iki sıra haroşa yapıp modele başlayabilirler. İstediğiniz kalınlıkta iplerle yapabileceğiniz bir model. İlk olarak 3 ilmek düz bir ilmek ters örüp tekrar 3 ilmek düz bir ilmek ters olarak ilk sırayı tamamlayın. Arka tarafta bütün ilmekleri olduğu gibi örün.

Ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayın ve üç tane olan düz ilmeği birlikte kesin. Bir dolayıp bir ilmek ters örün. Sıra boyunca ters ilmekten sonra bir ilmek dolayıp üç ilmeği kesin ve bir dolayın.

Arka tarafta düz ilmekleri aynen örüp doladığımız ilmekleri ters olarak öreceğiz. 3 ters bir düz şeklinde sırayı tamamlayın. Tekrar ön yüze geçince bütün ilmekleri aynen örüp bitirin.

Arka yüzde ilmekleri aynen örüp ön yüze geçince modeli tekrarlayacağız. Kenar ilmeğini alıp bir dolayın ve üç ilmek kesip bir dolayarak sırayı tamamlayın.

Arka yüzde ilmekler aynen örülecek. Ön yüzde hiç işlem yapmadan aynen örün. Bu şekilde 9 sırayı tamamlayıp ön yüze geçince modeli tekrar koyuyoruz. Bu aradaki boşluğu istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Sonra kenar ilmeğini alıp bir dola üç ilmek kes bir dola şeklinde modeli koyun. Arkada bütün ilmekleri aynen örüp ön yüzde modeli tekrar kuracağız.