Şal Yakalı Kruvaze Çocuk Hırkası Nasıl Yapılır?

Çok şık bir hırka modelini sizlerle paylaşacağım bu yazımda da

Soğukların gelmesiyle beraber miniklerimiz üşümesin diye kendi el örgülerimizle gerek yelek gerek süveter örme çalışmalarına devam ediyoruz

Bugün de hırka tarifi arayanlar için yeni güzel bir model paylaşmak istedim. Dilerim sizde beğenip keyifle örersiniz. Hırka şal yaka oluşuyla çok şirin ve şık bir görüntüye sahip.

Çok zor olmamakla görünümü de kullanışlı olması yönüyle de örülmesi gereken bir hırka modeli. 1 yaş için uygun vereceğim başlama sayısı ama ilmek sayılarını arttırarak istediğiniz yaş aralığına yapmanız da mümkün.

Kullanacağımız malzemeler;

-4 adet düğme

-2 buçuk yumak yün

-4 numara şiş

Dilerseniz yapımı hakkında biraz detay vereyim. 60 ilmek ile arka kısımdan örmeye başlıyoruz.

Kol oyuntusu olamadığı için salaş görünümü ayrı bir hava katmış. Yaka kısmına kadar örüp ense kısmında kesme işlemi yapıyoruz.

Devamında kol kısımlarını düz örgü olarak örüp şal yaka işlemesini yapmaya başlıyoruz.

Yaka ve ön kısmın örme işlemi bittikten sonra uzun kol için gene düz örgü ile iki kolumuzu da örüp lastik kısmını yapıyoruz. Modelimizin belirli yerlerinde arttırma belirli yerlerinde kesme işlemi yapılıyor.

Hırkamızın işlenmesinde yapılan tüm işlemleri detaylı olarak öğrenip kolay bir şekilde örmeniz için bebeğim örgülerim kanalının siz örgü severler için hazırlamış olduğu videolu anlatımı da ekleyeceğim ki zorlanmadan örebilin diye

Şimdi en son hırkamız bittikten sonra düğme ilikleri için tığ yardımı ile zincir çalışması yapıp ön kısımdan 3 yere iç kısımdan da 1 yere düğme geçebilecek uzunlukta zincir çekip ilik yerinde örgü bitimin de yapmış oluyoruz.

Dilerseniz videoya geçelim ve kolay bir şekilde örgümüzü örüp çok kullanışlı şık bir hırka sahibi olalım.

İyi seyirler…