Saten İple Yazlık Bayan Örgüsü Modeli

Saten iple parlak görünümlü şık bir örgü modeli yapacağız birlikte. Model biraz ajurlu gibi göründüğü için yazlık olmasını istediğiniz örgülerde kullanabilirsiniz.

Modelin yapımı için çiftli ilmekler gerekmektedir. Önce bir sıra bütün ilmekleri düz olarak ördüm. Sonra bütün ilmekleri ters olarak örün. Örgünün ön tarafına geçince kenar ilmeğini alın ve ipi bir kez dolayıp bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki ilmeği ters örün. İlk başta doladığımız ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. 

Tekrar ipi dolayıp bir ilmek örmeden atlatın bir ilmek ters örün. Doladığımız ilmeği iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Arka tarafta ilmeklerin arasında bir defa ipi dolayıp bir ilmek ters bir ilmek düz örün. 

Aralarda yaptığımız dolamalar ilmeklerin boyunu uzatmak içindir. Ön tarafa geçince aynı şekilde bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek ters örün. Örmeden atladığımız ilmeği ters ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Eksilen ilmeğin yerine bir tane ilmek dolayıp artırma yapın. 

Bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek ters örün. Örmediğimiz ilmeği ters ilmeğin üzerinden atlatın. Eksilen ilmek yerine bir tane ilmek artırın. Arka tarafta bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafta tekrar modeli aynı şekilde yapmaya devam edin.