Sevdikleriniz İçin Örmek İsteyeceğiniz Örgü Modeli

Spread the love

Her gün en yeni modelleri burada görebilirsiniz. Sizler için sürekli model araştırıyorum. Bugün sevdikleriniz için örmek isteyeceğiniz bir model hazırladım. Model aynı lastik örer gibi iki ters iki düz şeklinde örülerek başlandığı için kıvrılmıyor. Çiftli sayılarla yapılan modeli 4 ilmek ve katlarından hesaplanıp 2 ilmek ilave edilerek hesaplarsanız modelin başlangıcı ve bitişi ters ilmek olarak denk gelecektir. 

İlk olarak iki ters ile başlayıp iki düz iki ters şeklinde sırayı tamamlayın. Arka yüzde ilmekleri aynı şekilde olduğu gibi örün. Tekrar ön yüze geçince iki ters ilmeği örüp bir tane düz ilmeği de örün. Sonra iki ilmeğin arasındaki boşluğa iki tane alt sıraya doğru sayıp batın ve buradan biraz uzunca bir ilmek çıkartın. 

Sonra ikinci düz ilmeği örüp iki düz ilmeğin arasına tekrar girip aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. Aradaki iki ters ilmeği örüp ilk düz ilmeği örün ve ilmek aralarından yeni bir ilmek çıkartın. Sonra ikinci düz ilmeği düz örüp ilmek aralarından yeni bir ilmek çıkartın. 

Sonra arka sıraya geçince iki düz ilmeği örüp artırarak 4 taneye çıkan ters ilmekleri ikişerli olarak kesin. Önce ilk iki ilmeği ters örerek kesip sonra diğer iki ilmeği ters örer gibi kesin. Böylece ilmek sayısını tekrar eski haline getirmiş olacaksınız. 

Sonra ön yüzden ve arka yüzden olmak üzere iki sıra bütün ilmekleri aynen örüp tekrar ön yüze geçince modeli tekrarlıyoruz. Çıtır bir model olduğu için evdeki herkes için bu modeli kullanabilirsiniz.