Severek Yapacağınız Çiçek Sepeti Örgü Modeli

Severek yapacağınızı düşündüğüm çiçek sepeti örgü modelinin anlatımını yapacağım. Kolayca örülen modellerden bir tanesi olduğunu söyleyebilirim. Bu modelin yapımında ip ve şiş kalınlığının önemli olduğunu söyleyebilirim. Robalı bebek örgülerine de uyan bir model.

Modelin yapımına geçecek olursak 4 ilmek ve katları ile yapılıyor. Özellikle bebek örgülerinde sıkça kullanılan bir model olduğunu söyleyebilirim. İlmekleri hazırlayın ve benimle birlikte modeli örmeye başlayın. Önce arka taraftan örmeye başlıyoruz. 3 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlayın. Tekrar 3 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlayın.

Ön tarafa geçince 3 ilmeği bu defa ters örün. Aynı ilmeği bu sırada tekrar örmeden atlatın. Sıra boyunca 3 ilmek ters bir ilmek örmeden atlayarak devam edin. Örgüyü çevirip arka tarafa başlayın. 3 ilmek düz örün. Daha önce örmeden atladığımız ilmeğe gelince bu ilmeği bir defa ters örün. İpi şişe dolayın ve aynı ilmeği bir kez daha ters örün.

Aralarda 3 ilmek düz örüp sonraki ilmeği önce ters örüp ipi şişe dolayıp bir daha ters örerek tamamlayın. Ön tarafa geçince 3 tane olan ters ilmeğin iki tanesini ters örün. Sonraki iki ilmeğin yönün çevirip birlikte düz örerek kesin.

Bir ilmek düz örüp sonraki iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. Arada bir ilmek ters örün. Sonra tekrar ilmeklerin yönünü çevirip birlikte kesin. Ortada kalan ilmeği düz örüp kalan iki ilmeği de birlikte düz örerek kesin. Böylece eski sayıya geri dönmüş olacaksınız. Bundan sonra ilk başlangıçta yapılan işlemleri tekrarlayarak devam edin.