Severek Yapacağınız Gelin Tacı Bayan Örgü Modeli

Gelin tacı adını verdiğim model için alize diva ip kullandım. Bu ip yazlık örgüler için iyi bir tercih olabilir. Etol şal ve boyunluk gibi örgülerde iyi bir seçenek olacaktır.

Önce 11 ve katları olarak zincir çekin. Zincir bitince 3 zincir daha çekip bir tane tırabzan yapın. Başlangıçta 3 tırabzan yapıp 5 zincir çekin ve dördüncü zincire batın. Tekrar 5 zincir çekip dördüncü zincire batıp buraya 3 tane üçlü tırabzan yapın. 

Her defasında 3 tırabzan yapıp bu tırabzanların arasına 5 zincir çekip bir delik oluşturup tekrar 5 zincir çekerek ikinci deliği oluşturun. Sırayı tamamlayınca 3 tane tırabzanı yapıp 3 tane zincir çekin. İlk deliğe batıp buraya bir delik oluşturun. 5 zincir çekip ikinci deliğe batıp bir delik daha oluşturun. 

3 zincir çekip aradaki 3 tane tırabzanı yapın. İkinci sırada delik sayısını 3 taneye çıkartın. Üçüncü sıraya geçince 3 tırabzanı yapıp bir tane zincir çekin. Ortadaki deliğe batıp buraya 7 tane üçlü tırabzan yapın. Tekrar 1 zincir çekip arada kalan 3 tırabzanı yapın. 

Böylece bir modeli tamamlamış olacağız. Bir sonraki sırada 3 tırabzanı yapıp 5 zincir çekin ve alttaki 7 tırabzanın tam ortasında kalan dördüncü tırabzana batın. 5 zincir çekip sonraki 3 tırabzanı örün. 

Modeli kalın iple yapmayı düşünenler üçlü tırabzan yerine ikili tırabzan kullanabilirler. Benim kullandığım ip ince bir yapıya sahip bu yüzden üçlü tırabzan kullandım.