Sık Kullanılan Bebek ve Bayan Örgüsü Modeli

Paylaşmış olduğum şiş örgü modelini hem bebek hemde bayan örgülerine uygun olduğunu düşünüyorum. Model 7 ilmekle yapılmaktadır. Aralarda birer tane selanik örgü kullandım.

Lastiği bitirip arka taraftan örmeye başlıyoruz. Bir ilmek ters örüp 7 ilmek düz örün ve bir ilmek ters örerek devam edin. Ön yüzde ise kenar ilmeğini alıp 7 ilmeği düz örün ve sekizinci ilmeği bir alt sırasına batarak selanik örgü örün. 

Arka tarafa geçince bir ilmek ters örüp 7 ilmeği ise düz örerek sırayı bitirin. Ön yüzde iki tane haroşa sırası görünürken arka tarafta ise bir sıra haroşa sırası olunca örgü artık ön yüzde ters arka yüzde düz olarak örmeye başlıyoruz. Bir ilmek selanik örüp 7 ilmeği ters olarak devam ediyoruz. Oluşturduğumuz bu haroşa sırası modelle şeklini verecek. 

Arkadan aynı şekilde bir ilmek ters 7 ilmek düz olarak örün. Selanik örgü yaptığımız ilmek ön yüzde bir alt sırasına batılıp düz örülürken ark yüzde ise ters ilmek olarak örülecek. Ön yüzde bir ilmek selanik 7 ilmek ters örüp arkadan ilmekleri aynen örün. 

Ön yüze geçince kenar ilmeğini örüp ters ilmeklere gelince tam ortada kalan dördüncü ilmeğin hizasına düz olan alt bölümüne batıp bir ilmek çekin. Sonraki ilmeği ters örüp aynı yere batarak bir ilmek daha çekin ve sonraki ilmeği ters örün.

Bu şekilde her ilmeğin arasında bir tane yeni ilmek çıkartıp sonra ilmeği ters olarak örün. 7 ilmek örüp 7 yeni ilmek çıkartın. Aralardaki ilmekleri selanik örmeye devam edin. Arka tarafa geçince aradaki ters ilmekleri aynen örüp sonraki ilmekleri ikişerli olarak tersten girerek düz örer gibi birlikte kesip eski sayısına getirin.

Böylece arka tarafta ilmekleri keserken haroşa örerek örgünün ilk başına geri dönmüş oluyoruz. Sonraki aşamaları aynen takip ederek ikinci modeli koymaya devam ediyoruz.