Şık Örgüler Yapmak İsteyenler Dikkatle İncelesin

Salaş saç örgüsüne benzeyen bir model hazırladım. Modeli görünce beğeneceğinizi düşünüyorum. İstediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Özellikle rengi çok hoş oldu.

Aslında benim gördüğüm model aralarda 5 ilmek haroşa ile yapılmıştı. Modelin aslı benim hazırladığım kadar belirgin ve hoş olmamış. Önce 5 ilmek ve katlarını ayarladım ve 3 ilmek ilave ettim. 

Önce 3 ilmek ters örüp iki ilmek düz ördüm. 3 ters 2 düz şeklinde devam edin. Ön yüzden bir sırayı tamamlayıp arka tarafa geçince bütün ilmekleri olduğu gibi aynen örün. Sırayı tamamlayınca ön tarafa geçin ve ilk 3 ilmeği ters örüp düz ilmeklerle arasındaki geçiş ilmeklerinden iki tane sayıp altına girin ve buradan yeni bir ilmek çıkartın. 

Sonraki iki ilmeği düz örüp tekrar aradaki ilmekler den iki tane sayıp girin ve buradan yeni bir ilmek çıkartın. Böylece 2 tane olan düz ilmek sayısını 4 taneye çıkartmış oluyoruz. Aradaki üç ilmeği ters örüp tekrar aradan yeni bir ilmek çıkartın. 2 ilmek düz örüp tekrar aradan yeni bir ilmek çıkartın.

Arka tarafa geçince önce ilk üç ilmeği düz örüp ipi ön tarafa alın ve bir ilmek örmeden atlatın. 2 ilmek ters örüp ipi ön tarafa alın ve bir ilmek örmeden atlatın. Ön tarafa geçince üç ilmek ters örün ve 4 tane olan düz ilmeği düz örerek kesin. Sonra aynı ilmekleri tersten girerek bir daha düz örün.