Sipariş Rekoru Kıran Tığ Oya Yapımı

Görünce hepinizin aynı fikirde olacağınızı düşünüyorum. Para karşılığı el işi yapanlar hemen buraya gelsinler. Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Çünkü sipariş rekoru kıran tığ oya yapımı geliyor. Tek renk yazmaların oldukça sık kullanıldığı şu günlerde bizde örgü ör.com olarak sizlere en yeni modelleri sunuyoruz. Sıradaki modeli içi dolu yazma veya yaşmak kenarı içinde kullanmalısınız. Özellikle yaşmak kenarı için çok iyi bir seçim olacaktır.

İlk olarak her zaman olduğu gibi 2 zincirle tığ battısını yapıp hazırlıyoruz. Tığ battısını yeşil renk ile yapmalısınız. Sonra aynı renk ile üzerine devam edeceksiniz. Yazmanın bir kenarına ipinizi tutturup örmeye başlayın. İlk olarak biraz büyükçe bir örümcek yapıyoruz. Sonra ipi 3 defa dolayıp dördüncü kutucuğa batıyoruz.

Sonra buradan aldığımız ilmeği 5 defada çekerek bir tırabzan yapıyoruz. 6 zincir çekip örgüyü çevirin ve zincirin başlangıcına batın. Sonra 3 zincir çekip tekrar geri dönün. Sonra 6 zincirle oluşturulan deliğe batın ve buraya 3 tane tırabzan yapın. 3 zincir çekip deliğe geri batın ve bu şekilde 3 yaprak oluşturun. Sonra 5 defada çektiğimiz tırabzanın üzerine 8 defada sıkı iğne yaparak aşağıya doğru geri iniyoruz.  

İlk baştaki gibi örümcek yaparak bu sıraya devam ediyoruz. Örümceklerin bir tanesinin tepesine yaprak yapıyoruz bir sonrakini boş bırakıyoruz. Boş bıraktığımız örümceklerin tepesine yazma ile aynı renkte çiçeklerini yapıyoruz. Alt zemin kısmı bütün giden oyanın üst kısmındaki çiçekler çok gösterişli ve ağır olmuş. Oya sandığım kanlının anlatımını izlemek isteyenler için videoyu alt kısma ekledik iyi seyirler dileriz.