Sıralı Desenli Örgü Modeli

Sıralı desenli olarak devam eden bir örgü modeli ile hepinize merhaba diyorum. Örülüş şekli normal olmasına rağmen yan desenli olarak görünüme sahip.

Aralara verilen desenler hiç boşluk verilmeden devam ederse farklı bir örgü deseni ortaya çıkacaktır. İki ve katları ile önce ilmekleri hazırlayın. Önce kenar ilmeğini alıp sonrasındaki ilmeği ters olarak örün. Sonraki ilmeği düz şeklinde örmeye devam edin.

Bir ters bir düz şeklinde örerek sırayı tamamlayın. Arka sıraya geçince kenar ilmeğini alıp ilk ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkarttım. Sonra iki ilmeği birlikte düz örer gibi kestim.

Hemen ara vermeden ilk ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartıp bu iki ilmeği birlikte kesin. Tekrar ön sıraya geçince kenar ilmeğini alıp ipi bir kez dolayın. Sonra ilk ilmeği örmeden atlatıp ikinci ilmeği ters olarak örün. Baştaki doladığımız ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden atlatıp serbest bırakın.

Tekrar bir ilmek dolayıp ilk ilmeği örmeden atlatın ve sonraki ilmeği ters olarak örün. Doladığımız ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden atlatın. Böylece model bitmiş olacak. Arada 3 sırayı ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örüp aynı şekilde modeli tekrarladım. Bu ara kısmı istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Model yeniden uygulanırken hiç kaydırma yapmadan önce kenar ilmeğini alıp ters ilmekle örmeye başlayın. Arkasından düz ilmekle devam edin. Bu sırada bir ters bir düz olarak devam eden model de önemli olan ters ilmekle örmeye başlamanızdır.