Sıralı Fıstıklar Örgü Modeli Yapılışı

Spread the love

Sıralı fıstıklar örgü modeli tarifi ile birlikteyiz. Soğuk havalarda kullanımı avantaj sağlayan bir model. Dolgulu bir model olduğu için biraz fazla ip gidecektir. Bunu göz önünde bulundurarak ipinizi ayarlayın.

Model tek ilmekle yapılmaktadır. Aralarda 2 ilmek ters koydum. Modeli örmeye arka taraftan başlayın. 2 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatın. 2 ilmek düz örüp ipi ön tarafa alarak bir ilmek örmeden atlatın.

Ön tarafa geçince 2 ilmek ters örüp biri ilmek örmeden atlatın. 2 ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlatarak devam edin. Tekrara arka tarafa geçince 2 ilmek düz örün. Örmeden atlanan ilmeğe gelince önce ters örün sonra ipi şişe dolayın ve bir daha ilmeği ters örün.

İpi şişe dolayıp bir daha aynı ilmeği ters örün. Bu şekilde bir tane olan ilmek 5 tane olacak şekilde artacaktır. Aradaki 2 ilmeği düz örüp tekrar örmeden atlanan ilmeğe gelince 5 tane olacak şekilde örün.

Ön tarafta 2 ilmek ters örüp 5 taneye çıkan ilmekleri düz olarak örerek kesin. Aralardaki ikişer ilmeği ters örüp artırdığımız ilmekleri düz örerek kesin. Bundan sonrasında ilk başlangıçta yaptığımız işlemleri tekrarlamamız gerekiyor.