Sıralı Yıldızlar Örgü Modeli

Yıldız modeline benzerliği ile dikkatinizi çekecek bir model anlayacağım. Minik desenli örgüler içinde yer aldığı için istenilen yerde kullanılabilir. Modeli örerken tekli sayılar denk gelecek şekilde ayarlanmalıdır.

Önce ilmekleri ayarlayıp bir sıra arka tarafta ters olarak örün. Sonra ön tarafa geçince bu defa bütün ilmekleri düz olarak örün. Tekrar arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp ilk ilmeği düz olarak örün. Bir kez ipi dolayıp bir ilmek ters örün. Her ilmeğin arasında bir ilmek dolayarak artırma yapıyoruz.

İlk ilmeği düz ilmek örerek başlayıp bir ters bir düz şeklinde sırasıyla örün. Son ilmeği düz ördükten sonra artırma yapmadan kenar ilmeğini örerek sırayı bitirin. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek ters örün. 

Düz ilmeğe gelince önündeki ve arkasındaki artırılan ilmeklerle beraber üç ilmeği düz örerek kesin. Böylece artan ilmekler eksilerek eski sayısına dönmüş olacak. Bir ilmek ters örüp üç ilmeği düz örerek kesin. Bu şekilde sırayı tamamlayıp arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters örerek devam edin. 

Bir sıra arka tarafta bütün ilmekleri ters örüp ön tarafta ilmekleri düz örüp iki modelin arasında boşluk verin. Model arka tarafta kurulmaya başlanacak. Kenar ilmeğini alın ve bir ilmek düz örüp bir ilmek dolayın ve bir ilmek ters örün. Bir kez dolayıp bir ilmek düz örerek devam edin.