Sıraya Dizilen Tomurcuklar Örgü Modeli

Spread the love

Sevgili örgü severler nohut modelini bilmeyen yoktur. Paylaştığım model nohut modeli gibi kabarık ve dolgulu görünüme sahip olduğu için oldukça ilgi gördü. Kışlık örgüler de kullanılması için kalın iple ördüğüm modeli çiftli sayılarla başlamalısınız.

İlk olarak modelin bütün ilmeklerini düz olarak örün. Sonraki sıraya geçince kenar ilmeğinden sonraki iki ilmeği birlikte keser gibi düz örün. İpi bir kez dolayıp aynı ilmekleri tekrar düz olarak örün. 

Sonraki iki ilmeği önce birlikte düz örüp ipi şişe dolayın. Aynı ilmekleri bir daha düz örün. Bu şekilde 2 ilmekten yeni 3 ilmek elde ediyoruz. Sonraki sıraya geçince 3 tane olan ilmeklerin yanından yeni bir ilmek çıkartıp sonrasında bu 3 ilmeği düz örer gibi kesin. 

3 ilmek sayıp yanından bir ilmek çıkartın ve üç ilmeği düz örerek kesin. Önce 2 ilmeği artırıp sonra tekrar keserek 2 taneye düşürerek modeli oluşturmuş olacağız. Sırayı tamamlayıp örgüyü çevirince iki ilmeği birlikte düz örüp ipi bir defa dolayın ve ilmekleri bir daha düz örün. 

Bir sırada ilmekleri 3 taneye çıkartıp sonraki sırada tekrar keserek eski sayısına getireceğiz. Bu modelin arka tarafı da oldukça hoş oldu. Kaşkol ve boyunluk gibi örgülerde kullanıldığı takdirde örgüyü çevirerek iki tarafını da kullanabilirsiniz.