Şirin ve Sevimli Örgülere Gonca Güller Kabartmalı Örgü Modeli

Şık ve ilgi çekici örgüler yapmak istiyorsanız ve kimsede olmayan modeller arıyorsanız bu modeli sakın kaçırmayın. Kabartmalı bir model olduğu için kız bebek örgülerine ve bayan örgülerine kullanabilirsiniz.

Bu model lastik şeklinde başlandığı için kıvrılmıyor. Ama isterseniz önce lastik yapıp modeli sonra kurabilirsiniz. İlmekleri istediğiniz sayılarda hazırlayın. Sonra örgünün arka tarafından örmeye başlıyoruz. Kenar ilmeğini alın ve sonraki ilmekleri bir ters bir düz şeklinde lastik gibi örün.

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın. İlk ilmek ters ise bir alt sırasına batıp bir ilmek çıkartın. İpi şişe dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. Elde ettiğiniz 3 ilmeği diğer şişe aktarın. Sonra artırdığımız 3 ilmekle beraber ters ilmeği de ilave ederek 4 ilmeği düz örerek kesin.

Sonraki düz ilmeği terse çevirerek örün. Ters ilmeğe gelince bir alt sırasına batıp yeni bir ilmek çıkartın. İpi şişe dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. 3 ilmek olunca diğer şişe aktarın ve 4 ilmeği düz örerek kesin. Sonraki ilmeği terse çevirerek devam edin.

Örgünün arkasını çevirince modelin olduğu ilmeği ters örün. Düz ilmeği aynen örün. Bir ters bir düz şeklinde sırayı tamamlayın. Ön tarafa geçince modeli kaydırıyoruz. Bu modelde ters ilmeğe gelince bir alt sırasına batıp bir ilmek çıkartın ve ipi dolayıp bir ilmek daha çıkartın.