Şiş Örgülerde Kullanılan Atlamalı İlmekler Modeli

Sizlerle yeni bir model anlatımında tekrar buluştuk. Örgü modellerinin anlatımlarını bulabileceğiniz doğru adrestesiniz. Modellerin anlatımlarını ilk defa burada görebilirsiniz.

Anlattığım modelleri yapmayı düşünmeseniz de izleyerek fikir edinebilirsiniz. Mutlaka bir gün işinize yarayacaktır. Şiş işe yapılan modeli hem ince iple hemde kalın iple çalıştım. 3 numara ve 4 numara şişe kullanarak örmeyi düşüneneler için fikir olacaktır diye düşündüm. 

2 ve katlarını hazırlayarak örgüye başlayabilirsiniz. İlk olarak modelin arka tarafından örmeye başlıyoruz. Önce kenar ilmeğini alın ve bir ilmek düz örüp sonraki ilmeği örmeden atlatın. Bir ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatarak devam edin. 

Ön tarafta ise kenar ilmeğinden sonra önce ipi şişe bir kez dolayın ve bir ilmek düz örüp bir ilmek ters örün. Başlangıçta doladığımız ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. 

Sonra tekrar ipi şişe dolayıp bir düz bir ters ilmek örün. Doladığımız ilmeği ilmeklerin üzerinden atlatıp bırakın. Tekrar arka tarafa geçince bir ilmek düz örüp ipi ön tarafa alın ve bir ilmek örmeden atlatın.

Aynı şekilde sırayı tamamlayın. Örgü bir ters bir düz şeklinde devam ettiği için kıvrılma yapmıyor. Bu yüzden kaşkol veya boyunluk gibi örgülere deneyebilirsiniz. Güzel hanımlar sizler için detaylı şekilde videolu anlatımlar yapıyorum ve yazılarımın altına bu videoları ekliyorum.

İzleyerek hiç zorlanmadan kolayca bu modelleri yapabilirsiniz. Ayrıca anlatımını istediğiniz modelleri bana gönderebilirsiniz.