Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Örgü Modeli

Spread the love

Örgülerin çabucak bitmesini isteyenler benim bugün yaptığım gibi montana rozetti gibi kalın ip kullansınlar. İp kalın olunca otomatik olarak şişlerinde kalın olması gerekiyor. Çok ince ipleri örmesi her zaman daha uzun zaman alır.

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp ikinci ilmeğin ara boşluğuna girin ve bu aradan yeni bir ilmek çıkartın. İpi bir kez şişe dolayıp sonra bu iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. 

Sonra tekrar iki ilmeğin arasına girip ilmek çıkartın ve ipi şişe dolayın ve iki ilmeği düz örer gibi birlikte kesin. Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve üçerli gruplar halinde duran ilmeklerin ortada kalan ilmeğini örmeden diğer şişe atlatın. İpi ön tarafa alıp iki ilmeği ters örerek kesin.

İp arka tarafta iken ikinci ilmeği örmeden diğer şişe atlatıp ipi ön tarafa alın ve iki ilmeği ters örerek kesin. Sırayı tamamlayınca ön tarafa geçin. Bu defa kenar ilmeğinden sonra bir ilmeği daha düz örün ve iki ilmek atlayıp ara boşluğuna girin ve bir ilmek çıkartın. 

Şişe bir kez ipi dolayıp ilmekleri düz örerek kesin. Kısacası aynı işlemleri ilmekleri kaydırarak devam edeceğiz. Bu modele kullandığım renk çok yakıştı. Örgü lastik olmadığı halde kıvrılmadı. Sanırım ipin kalın olması biraz düzgün olmasını sağladı.