Soğuklarda İster Şal İster Boyunluk Olabilen Cepli Kaşkol Modeli

Bugün genç kızların çok beğeneceğini düşündüğüm çok amaçlı bir model ile sizlerle birlikteyim. Soğuklarda ister boyunluk ister şal olabilen cepli kaşkol modelinin yapımını sizler için yayınladım. Örgüye yeni başlayan kızım kendine böyle bir model yapmak istedi. Daha önce hiç örgü örmemesine rağmen hiç zorlanmadan bu cepli kaşkol modelini ördü.

İster soğuk havalarda boynunuza sarın, ister serin havalarda omzunuza şal olarak alın. Ayrıca yelek yerini de tutacak bir model. Yapımı için tek bir parçaya ihtiyacınız olacak.

Bu çok amaçlı örgü modeli için 4 adet himalaya everyday ip kullandım. 3,5 numara şiş ile ördüm. Genç kızıma uygun olması için çiftli pirinç örgü kullandım. Ayrıca herhangi bir lastik kullanmadım.

70 ilmekle başlayıp hemen çiftli pirinç örmeye başladım. Çiftli pirinç örerken modele arka tarafta başlıyoruz. İlk iki ilmeği ve son iki ilmeği ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örgü bitene kadar devam ettim.

İki ilmek düz iki ilmek ters şeklinde aynı lastik başlar gibi arka taraftan örmeye başlıyoruz. Ön tarafa geçince ilmekleri değiştirmeden düz ilmekleri düz ters ilmekleri ters şeklinde örün.

Örgünün tekrar arka tarafına geçince bu defa ters ilmekleri düze düz ilmekleri ise terse çevirerek örün. Bu model ön yüzde değişmiyor. Ama arka tarafa geçince ilmekleri değiştirmemiz gerekiyor.

170 santim uzunluğuna gelinceye kadar bu şekilde örmeye devam edin. Sonra keserek örgüyü bitirin. Sonra 40 ilmekle başladığım ceplerini ördüm. Ceplerin ilgi çekmesi için ters ve düz olarak değiştirerek yan çizgiler oluşturdum.

Sonra bu cepleri iki yanlara dektim. Gözüme çok sade geldiği için iplerle hazırladığım saç örgüsünü ceplerin üç etrafına diktim. Hepsi bu kadar. Gördüğünüz gibi çok kolay yapılıyor.