Soğukların Vazgeçilmezi Damla Örgü Modeli

Sevgili örgü sevenlerin beğeni ile takip ettiği örgüör.com olarak ihtiyacınızı karşılayan örgü modellerini bulmaya ve sizler için hazırlamaya devam ediyoruz. Sade ve şık model arıyorsanız anlatacağım örneği sakın kaçırmayın.

Önce ilmekleri şişe takın. Hemen modeli uygulamaya başlayın. Kenar ilmeğini alıp sonraki iki ilmeği birlikte düz örerek kesme işlemi yapın. Kesilen ilmekleri şişten çıkartmadan ilk ilmeği bir kez daha düz örün. 

Sonraki iki ilmeği tekrar birlikte düz örerek kesin. Bu ilmeklerin ilkini tekrar düz olarak örün. İlmekleri bu şekilde ikişerli olarak önce düz örüp kesin ve ilk ilmeği bir kez daha düz örün. 

Modelin arka tarafına geçince kenar ilmeğini alıp iki ilmeği birlikte ters örerek kesin. Bir kez ipi şişe dolayıp artırın ve tekrar 2 ilmeği birlikte ters örerek kesin. Önce 2 ilmeği ters örerek kesin ve kesme işleminden sonra mutlaka bir ilmek şişe ip dolayıp artırma yapmalıyız. 

Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. İlmek eksilmesi olmaması için ilk ilmeği bir kez daha düz olarak örün. Hiç ara vermeden bu şekilde ilmekleri önce ikişerli olarak kesin ve ilk ilmeklerini bir kez daha düz örün. 

Bu örgünün yapımında arka tarafta yaptığımız dolayarak artırma işleminde ipi dolama şekli önemli. İpi önden arkaya doğru olacak şekilde dolayın. Bu şekilde artırma yapılınca ön tarafta birlikte örülen ilmeklerin arasında delikler oluşmaz.