Sökülerek Yapılan Etol şal Yapımı

Sıkıldıkça değiştirip kullanabileceğiniz sökülerek yapılan şal modeli yapımını hazırladım. Bu modeli iki şekilde kullanabilirsiniz. İster ütüleyip kullanın ister ütüleme den kullanın. Önce şal modelini ütüleme den kullanın. Sonra sıkılınca ütüleyerek tamamen başka bir görünüme sahip olan yeni şal olarak kullanabilirsiniz.

Model ütülendiği zaman bambaşka bir görünüme bürünüyor. Ütülenme den 3 boyutlu ve farklı bir görünüme sahip. Bence hem ütülü halini hemde ütüsüz halini görerek karar verin. Her iki şekilde nasıl göründüğünü resimleyerek paylaştım.

Model 5 ilmek ve katları ile yapılıyor. Özellikle angora iplerle çok şık olduğunu söyleyebilirim. İlk olarak ilmekleri şişe takıp birkaç sıra haroşa yapın. Böylece örgünün başlangıcı daha düzgün durur. İlk 5 ilmeği düz olarak örün. Sonraki 5 ilmeği ters olarak örün.

İlk ters ilmeği örüp bir ilmek dolayın bir ilmek ters örüp bir ilmek dolayın. Her defasında ters ilmeklerin arasında birere ilmek dolayarak artırma yapın.

5 ilmekle başlanan ters ilmekler artırılarak 9 ilmeğe çıkartılacak. Sonraki 5 ilmek düz olarak örülecek. Her düz ilmekten sonra 5 ters ilmeğe geçin. Her ters ilmeğin arasında artırma yapmayı unutmayın.

Örgünün diğer tarafına geçince 5 ilmeği ters örüp 9 ilmeğe geçince artırdığımız ilmekleri ters olarak örün. Böylece ilmekleri sökerken zorlanmazsınız.

Bu şekilde ilmekleri 14 sıra aynı şekilde örün. Tekrar ön tarafta 5 düz ilmeği aynen örün. 9 ilmeğe gelince ters ilmekleri örüp düz ilmekleri şişten çıkartın. Şişten çıkartılan ilmekleri ilk başlangıcına gelinceye kadar sökün. Ön taraftan örgüyü tamamlayınca arka tarafa geçin. Arka tarafta ikinci modeli kurmaya başlayın.

Arka tarafta düz olana ilmekleri aynen örün. Ters ilmeklere gelince aralarda birer tane ilmek dolayarak artırma yapın. 14 sırayı tamamlayıp aynı şekilde 9 ilmeği aralardaki düz ilmekleri çıkartarak sökün. Model her defasında bir ön tarafta bir arka tarafta kurulacak.