Son Günlerin En İlgi Çekici Tığ Oya Modeli

Adından da anlaşıldığı gibi son günlerde anlatımını yaptığım dikkat çekici modellerden birisi oldu. Tığ oya modeli sevenlerin ilgisini çekeceğiniz düşündüğüm yazma oyasını yazma ile aynı renkte yapmayı tercih ettim.

Yazmanın ve desenlerinin renkleri çok canlı olduğu için modelin karışık görünmesini istemedim. Yazma ile aynı renkte tığ battısı hazırlayıp ilk sırada aynı rengi kullandım.

İlk başlangıçta 3 zincir çekip sonra ilmeği uzatın ve bu ilmeği örün. Ördüğünüz ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartıp kalan iki ilmeği birlikte örün.

Tekli örümcek elde edin. Sonra iki tığ battısı sayıp üçüncüya batın. Buradan aldığınız ilmeği üç defada örerek tırabzan yapın. Bir zincir çekip sıkıştırın ve bu ilmeği uzatarak örün. Tekli örümcek yapıp üçüncü zincire girerek tırabzan yapın.İlk sırayı bu şekilde bitirin. 

Tam ortada kalacak olan bölümde hardal sarısı rengini patlatmak istedim. İlk tırabzanın üzerine yeni ipi sabitleyin. 5 zincir çekip aynı yere batın ve buraya pipirik yapın. 4 zincir çekip sonraki tırabzanın tepesine batın. 5 zincir çekip her tırabzanın tepesine bir pipirik yapın ve aralarda 4 zincir çekin. 

En son sırayı gene hardal sarısı ile yaptım. Aralardaki zincire batıp 3 zincir çekin. İpi çift dolayıp sonraki zincire batın. Buradan alınan ilmeği 4 defada örerek yukarı doğru çıkın. 5 zincir çekip tırabzanın arasına girip pipirik yapın. 

Tırabzanın arasına 5 tane sıkı iğne doldurarak aşağıya doğru inin. Zincire tekrar batıp sıkı iğne yapın ve üç zincir çekerek aynı işlemi tekrarlayın.