Son Zamanların En İlgi Çekici İri Dalgalı Örgü Modeli

Göz dolduran dikkatleri üzerine çeken iri dalgalı bir örnek paylaşıyorum. İlgi çekici örgüler yapmak için bu modeli kullanabilirsiniz. İnce veya kalın her türlü iple çok güzel olacaktır. Yelek yapmak için bu modeli düşünebilirsiniz.

Modeli yapmak için birkaç sıra haroşa veya lastik hazırlayın. Örgüye önce arka taraftan ilmekleri ters örerek başlıyoruz. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp ipi şişine üzerine alın.

İp ile ilmeği birlikte örmeden diğer şişe aktarın. Bir ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatın. Bir ilmek düz örün sonraki ilmeği ters örecek gibi ipi şişin üzerine alarak ilmekle birlikte atlatın.

Böylece ilmeği atlatırken bir kez ipi dolamış olacağız. Sırayı tamamlayınca arkaya geçin. Aynı şekilde ilmekleri ters örün. Bir önceki sırada örmeden atlatılan ilmekleri üzerine ip dolayarak örmeden atlatın.

Ön tarafa geçince üzerine ip doladığımız ilmekleri ipi ön tarafa alarak örmeden atlatın. Arkasındaki ilmeği düz örün. Sonra doladığımız ilmekleri ördüğümüz ilmeğin üzerinden atlatın.

Atlattığımız ilmekleri bırakmadan içine girip bir daha örün. Sonra tekrar üç tane olan ilmekleri örmeden atlatıp bir ilmek düz örün. Örülen ilmeğin üzerinden bu 3 ilmeği atlatın ve bırakmayın.

Doladığımız ilmekleri tekrar düz olarak örüp bir ilmek çıkartın. Böylece şişin üzerinde ikişerli görünen ilmekler elde etmiş olacağız. Örgünün arkasına ilmekleri ters olarak örün.

Ön tarafa geçince modeli kaydırarak tekrarlayın. Önce kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz örün. Sonraki ilmeği üzerine ip dolayıp örmeden atlatın.