Spor Örgüler İçin Kolay Waffle Örgü Modeli

Yapımı kolay model arayanların waffle örgü modelini incelemelerini tavsiye ederim. Sade bir görünüme sahip olan bu modeli erkek örgülerinde ve bebek örgülerinde kullanmanızı öneririm. Çok ince iple yapmanızı tavsiye etmem. Daha kalın iplerle model çok daha güzel olacaktır.

Ama modelin nasıl yapıldığı sorulmuş ve herkes başka bir yorum yapmış. Bunun üzerine bende modelin nasıl yapılacağını anlatmaya karar verdim. 3 ilmek ve katları ile yapılan bir model. Lastik kullanılmadan yapılabilen bir model.

Önce ilmekleri hazırlayın. Sonra ön taraftan örmeye başlayın. Kenar ilmeğini alıp 2 ilmek düz bir ilmek ters örün. 2 düz 1 ters şeklinde devam edin. Örgünün arkasına geçince ilmekleri aynen örmeye devam edin. Tekrar ön tarafa geçince ilmekleri oldukları gibi tekrar örün.

Ön tarafa geçince ilmekleri aynen örerek tamamlayın. Modelin dördüncü sırasında arka tarafta ilmeklerin hepsini düze çevirerek örün. Ters ilmekleri önden girerek düze çevirin. Düz ilmekleri aynen örün. Böylece modele şeklini vermiş olacaksınız.

Tekrar ön tarafa geçince modelin ilk kurulumunu yapacaksınız. önce kenar ilmeğini alıp 2 ilmek düz bir ilmek ters şeklinde örün. Bu modelde herhangi bir kaydırma yapmayacaksınız. Aynı ilk başlangıçta olduğu gibi modeli tekrarlayın.

Modeli 3 sıra aynen örerek tamamlayın. Dördüncü sıraya geçince arka tarafta ilmeklerin hepsini düze çevirerek örün. Bu şeklide örgüyü tamamlayın. Erkek ceketleri için bu model güzel olacaktır. İsterseniz battaniye yapmak içinde bu modeli kullanabilirsiniz.