Tabandan Örülen Tomurcuk Patik Yapımı

Bugün sizler için tabandan başlayarak ördüğüm tomurcuklu patik modeli hazırladım. Her ayağa uyabilecek büyüklüktedir. Evde kalan ipleri değerlendirmek için iyi bir yol olabilir. Tomurcukları ister rengarenk yapın ister sadece iki renk kullanarak yapın.

3,5 numaralı şiş ile önce 86 ilmekle taban kısmını başladım. Başlangıçta 2 ilmeği düz örüp bir dola 40 ilmek düz ör bir dola 2 ilmek düz ör bir dola tekrar 40 ilmek düz ör bir dola iki ilmek düz ör şeklinde artırmalara başlıyoruz.

Arka yüzde bütün ilmekleri tekrar düz örerek haroşa yapıyoruz. Artırdığımız ilmekleri arkadan girerek düz örüyoruz. Böylece delik oluşmadan artırmış oluyoruz. Bu şekilde 6 sıra artırma yapıyoruz. Sonra arkadan bütün ilmekleri ters örüyoruz.

Ön yüzde tomurcukları yapmak için renkli ipe geçiyoruz. Kenar ilmeğini örmeden alıp sonraki ilmeği üç defa öreceğiz. Bir ilmeği atlayıp bir ilmeği üç defa öreceğiz. Arka yüzden bu ilmekleri düz örer gibi kesip aynı ilmeği tekrar örmeden atlıyoruz. 

Her tomurcuklu modelin arasına bir sıra düz bir sıra ters boşluk bırakıyoruz. 4 defa tomurcuklu modeli yaptıktan sonra beşinci modeli yaparken burun kısmından kesme işlemine başlıyoruz. Tam ortada kalan üç modeli tomurcuk yapmadan kesmeye başlıyoruz. Tam ortadaki ilmeğin hem başındaki hemde sonundaki iki ilmeği kesiyoruz. Aynı işlemi arka yüzde tekrarlıyoruz.