• Güzellik ve Sağlık,  Sağlık

    Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları

    Mevsimi geldiği zaman hepimiz üzümü severiz ve bu meyve oldukça faydalıdır. Peki üzüm çekirdeği yağını hiç duydunuz mu? Belki de çoğunuz bu yağı ilk defa duyuyorsunuzdur. Üzüm çekirdeği yağı şarap üretiminde kullanılan üzümlerin çekirdeklerinden üretilen renksiz ve hafif olan, cilt sağlığından tutunda kalp sağlığına kadar aklınıza gelebilecek pek çok alanda fayda sağlayan bir yağdır. Üzüm çekirdeği yağının kozmetik dünyası dışında mutfakta da kullanıldığını biliyor musunuz? Üzüm çekirdeği yağı tüm cilt türleri için uygundur bu nedenle gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağının içeriği oldukça zengindir. İçerisinde Omega 6, E vitamini, flavonoidler ve antioksidanlar vardır. Doğal nemlendirici olarak kullanılır. Üzüm çekirdeği yağının cilt nemini dengeleme özelliği vardır ve bir çok cilt problemlerine…