Tarifi ile Minik Şemsiyeler Örgü Modeli

Sevgili hanımlar minik şemsiyeler örgü modeli anlatımını yapacağım. Bebek örgülerinde sıkça kullanılan bir model. Alt bölümde modelin nasıl yapıldığının detaylarını vereceğim.

Arka tarafa geçince ilmekleri olduğu gibi aynen örün. Ön tarafa geçince 3 tane olan ters ilmeği örün. Düz ilmeğe gelince bir kez örüp ipi şişe dolayın ve bir kez daha düz örün. Tek ilmeği 3 tane olarak öreceğiz. Aralardaki 3 ilmeği ters olarak örerken düz ilmekleri 3 tane olarak öreceğiz.

Arka tarafta ise 3 tane düz ilmeği örüp artırdığımız ters ilmeklere gelince ilk ilmeği örmeden atlayın. Bir ilmek ters örün. Son ilmeği de örmeden atlayın. 3 ilmek düz örüp ters ilmeklerin ilkini ve sonuncusunu örmeden atlayıp ortadaki ilmeği ters olarak örün.

Örgünün ön tarafına geçince artırdığımız düz ilmeklere gelince ilk ilmeği yanındaki ilmekle keserek örün. Ortadaki ilmeği düz örüp son kalan ilmeği de yanındaki ilmekle birlikte keserek düz örün.

Ön tarafa geçince 3 ilmek düz örüp aradaki bir ilmeği ters örün. Arka tarafa geçince 3 ilmek ters bir ilmek düz şeklinde devam edeceğiz. Ön tarafa geçince aradaki ters ilmeği düz olarak örün. Bir ilmek düz 3 ilmek ters olarak örün.