Tarifi ile Sevgi Yumağı Örgü Modeli

Sizlerden gelen istekler doğrultusunda yelek yapımında kullanabileceğiniz hoş bir model ile karşınızdayım. Soğuyan havalarda örgü örmesi çok zevkli olur. Yapılan örgüler kışın daha fazla artar. Sürekli biten örgünün arkasından yenisi başlanır. Bu talebi karşılamak için bulduğum yeni modelleri hemen sizlerle paylaşmak istiyorum.

Önce 6 ve katlarını ayarlıyoruz. Sonra örgünün arka yüzünden bütün ilmekleri ters örerek başlıyoruz. Ön tarafa geçince ilk ilmeği kenar ilmeği için kullanıyoruz. İpi arka tarafa alarak bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki ilmeği ipi çift dolayarak düz örün. 5 ilmek oluncaya kadar ipi çift dolayarak düz örün.

Arada tekrar bir ilmek örmeden atlatıp sonraki 5 ilmeği çift dolayarak düz örün. Sırayı tamamlayınca örgüyü çevirin. Kenar ilmeği ile bir ilmeği de ters örün. Çift dolayarak ördüğümüz ilmeklere gelince önce bir ilmek dolayın sonra çift dolanan ilmekleri serbest bırakarak önce ters örün.

Sonra ipi şişe bir kez dolayıp aynı ilmekleri tekrar ters olarak örün. Tekrar bir ilmek dolayarak artırın. Arada bir ilmek ters örüp bir ilmek dolayın ve 5 ilmeği serbest bırakıp birlikte ters örün. İpi şişe dolayıp ilmekleri tekrar ters örün. Bir ilmek dolayarak devam edin.

5 ilmeği birlikte 3 ilmek olarak ördüğümüz için başlangıcında ve sonunda birere ilmek artırarak sayıyı eşitliyoruz. Modelin ön tarafında ilmekleri düz olarak örün. Arka tarafta ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafta modeli kaydırarak tekrarlıyoruz.

Başlangıçta kenar ilmeği ile birlikte 4 ilmeği düz örüp bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki 5 ilmeği çift dolayarak düz örün. Bir ilmeği örmeden atlatıp 5 ilmek çift dolayarak düz örün. Aynı işlemleri sadece kaydırma yaparak tekrarlıyoruz.