Tarifiyle Rengarenk Yapılan Çok Kolay Tığ Örgü Modeli

Rengarenk yaptığım en kolay modellerden bir tanesi olan yeni bir anlatım ile karşınızdayım. Tığ ile yapılan bu yeni modeli yapamayan kalmayacak diye düşünüyorum. Yapımı kolay olduğu için çok zevkli ve çabucak biten bir model.

Son yıllarda yatak şalı ve genç odaları için yatak örtüsü yapmak çok moda oldu. Oturma odalarındaki koltukları değiştiremiyorsanız bu model ile koltuk şalı yaparak odanızı renklendirebilirsiniz.

Modelin yapımı örgüye yeni başlayanların bile zorlanmadan yapacağı kadar kolay. Bu kolay modeli daha gösterişli bir hale getirmek için en sevdiğim renkleri bir araya topladım.

Örgünün başlangıcı için zincir çekmelisiniz. Önce bir tane tırabzan yapın. Bir zincir çekip aynı yere bir tırabzan daha yapın. Tırabzanın son ilmeğini kapatmayın. Bir zincir ileriye batıp bir tırabzan daha yapın.

Son kalan ilmekleri bir defada toplayın. Bir zincir çekip son tırabzanın olduğu yere batıp bir tırabzan yapın. Bu tırabzanın son ilmeğini kapatmayın. Bir zincir ileriye batıp bir tırabzan daha yapın.

Bu tırabzanın son ilmeğini kapatmayın. Diğer tırabzanın son ilmeği ile birlikte kapatın. Sonraki sıraya geçince bu defa deliğin içine batın. Bir tırabzan yapıp bir zincir çekin. Aynı yere bir tırabzan yapın ve son ilmeği kapatmayın.

Diğer deliğe atlayıp buraya bir tırabzan yapın. Son ilmeklerini kapatmadan yaptığınız tırabzanları bir defada kapatın. Bu şekilde örerek devam edin.