Havlu,  Örgü Videoları,  Oya Dantel

Tarifli Çeyizlik Kirazlı Havlu Kenarı Modeli

Hem yazma kenarında hemde havlu kenarında kullanılan kirazlı havlu kenarı yapımını göreceğiz birlikte… Bu oyanın yapımı için 1 adet havlu 20 adet makrome boncuğu, orta boy inci, organze kurdele, yeşil ve havlunun içindeki başka bir renkte ipe ihtiyacınız olacak.

Yazma kenarında daha küçük boncuklar kullanılıyor ama havlu kenarında kendini göstermesi için oldukça iri boncuklar kullanılmış. Öncelikle iri boncuğu alıyoruz ve havlunun içindeki uygun renk iple örmeye başlıyoruz. Boncuğun içinden geçip bir ilmek alın ve bu ilmeği uzatarak çekin. Sonra bu ilmeği örüp sıkıştırın. Bu şekilde boncuğun içine girip örerek içini doldurun. İçini doldurduğunuz zaman boncuğun dışının tamamen kapanması için ipleri iyice sıkıştırıp doldurun.

Sonra organze kurdeleyi fiyonk yapacak büyüklükte kesip iki ucunu birleştirin ve dikin. Sonra fiyonk şeklini verdiğiniz kurdeleyi ortadan iple sıkıştırarak sarın. Sonra içini doldurduğunuz boncuğun içinden iğneyi geçirip inciyi ucuna dikin. Sonra boncuğun içinden geriye dönüp kurdeleye tutturun. Böylece kirazları tamamlamış olacaksınız. Sonra havlunun kenarını tığlayın. Tığlama işini yeşil renk ile yapmalısınız. Sonra üzerine devam ederek örümceğin üzerine yaprak kısımlarını yapın. yaprak kısımların arasına hazır olan kirazları tutturun.

Bu modeli biraz küçülterek yazma kenarına uygulayabilirsiniz. Binnaz hanımın anlatımını sayfanın alt kısmına ekledim keyifli seyirler dilerim. İster iki renkli ister tek renkli çalışabileceğiniz pıtırcık örgü modelini her örgüde kullanabilirsiniz. Bu modelin anlatımını da bir önceki yazımın içinde görebilirsiniz.