Tarifli Çimen Örgü Modeli

Spread the love

Sanırım bağlamalı lastik modelini bilmeyen yoktur. Paylaştığım model bağlamalı lastiğe benzeyen ama çok daha kolay olduğu için tercih edeceğinizi düşünüyorum. 

Modeli örerken iki ve katları ile yapmanız gerekiyor. İlk olarak ilmekleri arka taraftan tamamen ters olarak ördüm. Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra bir ilmek dolayın ve iki ilmeği birlikte düz örün.

İpi şişe bir kez dolayıp aynı iki ilmeğin ilkini düz olarak bir kez daha örün. İpi bir kez dolayın iki ilmeği birlikte düz örüp ipi şişe dolayın ve ilk ilmeği bir daha örerek devam edin.

Modeli benim söylediğim şekilde çiftli sayılarla başlarsanız aynı anlattığım gibi denk gelecektir. Modelin arka tarafına geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek ters örün. Ön sırada dolayarak artırdığımız ilmeğin önündeki üç ilmeğin ilk ikisini birlikte ters örün.

Sonra ilmekleri ikişerli olarak ters örerek kesin. Ön tarafta artan ilmekleri arka tarafta bu şekilde eski sayısına getirmiş olun. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve bu defa bir ilmek daha düz örüp sonra modele geçin. 

Bu şekilde modeli kaydırmış olacağız. Önce bir kez ipi dolayın sonra iki ilmeği önce düz örüp toplayın ipi şişe dolayıp sonra ilk ilmeği bir kez daha düz örün. Aynı modelin başlangıcındaki işlemleri bu defa kaydırarak devam edin.