Tarifli Kardelen Örgü Modeli İle En Güzel Örgüleri Siz Yapın!

Kardelenler modeli ile en güzel örgüleri yapabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Model etol şal ve her türlü bayan örgüsüne uygun şekilde ajurlu ve baharlık bir modeldir. 4 ilmek ve katları olarak hesaplayıp iki tane kenar ilmeği ilave etmelisiniz.

Ben 3,5 numara şiş ve bebe ipi ile çalıştım modeli ama ince iplere de çok yakışacaktır. İlk olarak arka yüzden bütün ilmekleri ters örerek başlıyoruz. Lastik üzerine modeli kurarken de aynı şekilde başlanacak. Ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir dolayıp sonra ikince ilmeğin yanındaki boşluktan girin. Sonra buradan yeni bir ilmek çıkartın ve ipi şişe dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın.

Böylece yeni 3 ilmek çıkartmış olacaksınız. Arasına girdiğiniz iki ilmeği ve yanındaki iki ilmeği olmak üzere toplamda 4 ilmeği düz örer gibi kesin. Bu işlemden hemen sonra ilmeğin yanındaki boşluktan yeni bir ilmek çıkartın. Böylece 5 tane yeni ilmek elde ederken üç ilmek yok etmiş oluyoruz. Bu artan ilmekleri arka yüzde tekrar keserek eski sayısına getireceğiz. Sonra bir ilmek dolayıp aynı işlemleri tekrarlayın.

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp sonraki iki ilmeği ters örerek birlikte kesin. 2 ilmeği ters örüp sonraki iki ilmeği birlikte kesin. Sonraki iki ilmeği tekrar kesip 2 ters örün. Sonra kesme işlemlerini tekrarlayın. Ön yüzde modeli tekrarlayarak ilerleyin. Pike ve çarşaf kenarı için oymalı kenar danteli modeli bulunmaktadır. Genellikle bu kadar ağır modellerin anlatımı bulunmaz ama bu modelin videolu anlatımı da bulunmaktadır.