Dantel,  Örgü Videoları,  Oya Dantel

Tarifli Oymalı Güllü Çeyizlik Kenar Danteli Modeli

Oldukça ağır bir model olan oymalı güllü çeyizlik kenar danteli modeli ile pikeler, çarşaflar, karyola etekleri gibi birçok örgü yapabilirsiniz. Bir kenarı kumaşa dikmek için düz devam eden diğer kenarı ise oymalı olan dantelin yapımı için şema kullanılmaktadır.   

Hazırlanan model 50 numara Altınbaşak veya ören bayan ip kullanılarak yapılmaktadır. İsterseniz daha ince iplerle de yapabilirsiniz. İp kalınlığı inceldikçe dantelin eni de küçülecektir. 15 numara tığ kullanılmıştır.   

Dantelin yapımına 30 adet çok sıkı olmayan zincir çekerek başlayın. Baştan 2 zincir sayarak her zincire bir tırabzan olacak şekilde ilk sırayı tamamlayın. İkinci sıra için zincir çekip 4 tane tırabzan yapın. Sonra 2 zincir çekip 12 tane delik oluşturun. Sonra dışarıya doğru çıkan tırabzanlar yapılacak. Bu tırabzanlar ipi çift dolayıp son tırabzanın dibine batılıp dört defada ilmek çekilerek yapılacak. Bu şekilde 4 tırabzan yapılacak. Sonraki sıra için zincir çekilip 3 tırabzan yapın.   

Dördüncü tırabzan bir alt sıradaki tırabzanın başına batılarak yapılacak. Sonrası 2 zincir ile delik olarak tamamlanacak. En sonda bulunan 4 tırabzanın üzerine tekrar 4 tırabzan yapılacak. Modelin oymalı olarak yapılan kısmı sayılarına dikkat edilerek yapılması gereken bir bölümdür.  

Hobilaryum kanalı model uzun olduğu için iki ayrı videoya bölerek anlatımını yapmış. Her sırayı detaylı anlatılan modeli takip ederek rahat bir şekilde bu modeli çıkartabilirsiniz. Tığ işi sevenler için kolay ve farklı görünen örümcekli örgü modeli ile yapılan boyunluk modelini görmelisiniz.