Tarifli Yan Fıstıklı Şiş Örgü Modeli

Yeni bir model olan yan fıstıklar şiş örgü modeli bebek örgülerinde kullanabilmeniz için hazırladım. Modeli isterseniz sık bir şekilde uygulayıp lastik kısmına süs olarak kullanabileceğinizi gibi modelin tamamını bu şekilde yapabilirsiniz. Lastik kısmına kabarık görünümlü olduğu için sık aralıklarla koyabilirsiniz. Bu şekilde bayan örgülerine uygulayabilirsiniz.

Model 3 ilmek ve katları olarak hesaplanıp 2 ilmek ilave edilip yapılacak. İlk sırayı bütün ilmekleri düz örerek ön yüzden tamamlayınız. Sonra arkaya geçince her ilmeği çift dolayarak örün. Böylece bir sonraki sırada ilmeklerin boyu uzamış olacak. Sonra tekrar ön yüze geçince çift doladığımız üç ilmeği serbest bırakıp ters örer gibi birlikte kesiyoruz. Sonra aynı şekilde ilmekleri üçerli olarak serbest bırakıp ters örer gibi kesiyoruz. Bu sırada ilmekleri keserken fazla sıkı örmeyin yoksa örgü büzer.

Tekrar arka yüze geçince eksilen ilmeklerin yerine yeni ilmekler artırmamız gerekiyor. İşte bu yüzden ilmeği önce ters örer gibi örün ve ipi öne alıp sonra aynı ilmeği ters örer gibi örün ve ipi tekrar arkaya alıp aynı ilmeği bu defa ters örer gibi bir kez daha örün. Bir ilmeği tekrar 3 ilmek haline getirip sayısı eski haline getirmeliyiz. Arada 3 sıra boşluk verip aynı modeli bir kez daha uyguladım. Ama isterseniz bu arada yapılan 3 sıra ön yüzde düz arka yüzde ters boşluğu daha fazla veya daha az yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış bir durum. Birbirinden değişik ve güzel roba modellerini paylaşıp anlatımını yaptım.