Tarifli Yaprak Dökümü Örgü Modeli

Sevgili örgü severler yaprak dökümü örgü modeli anlatımı ile birlikteliğimize devam ediyoruz. Model bayan örgülerinde çok şık olacaktır. Ajurlu bir model olduğu için bebek örgülerinde kullanmanızı tavsiye etmem.

İlk olarak başlangıca özel bir sıra bütün ilmekleri düz olarak örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın bir ilmek ters örüp bir dolayın sonra üçüncü ilmeği düz örün. Sonra sırasıyla ilk ilmeği ve ikinci ilmeği düz olarak örün. Tekrar bir ilmek dolayıp bir ilmek ters örün. 

Ters ilmeğin arkasından bir ilmek dolayın ve önce üçüncü ilmeği düz örün. Sonra başa dönüp önce ilk ilmeği düz örüp sonra ikinci ilmeği düz örün. Model üç ilmekle yapılıyor. Bu 3 ilmeği örmeden önce ve ördükten sonra bir kez dolayın. Modelin arasında birer ilmek ters örün.

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz örün. Sonra iki ilmeği birlikte ters örerek kesin. Bir ilmek ters örüp tekrar iki ilmeği ters örerek kesin. Arada bir ilmek düz örüp iki ilmeği kesin ve bir ilmek ters örün. Kalan iki ilmeği ters örerek kesin.

Ön tarafa geçince tekrar modeli tekrarlıyoruz. Kenar ilmeğinden sonraki ilmeği ters örün. Bir ilmek dolayıp önce üçüncü ilmeğin içine girip düz örün. Sonra ilk ilmeği düz örüp sonra ikinci ilmeği düz örerek devam edin.