Tek Örülüş Şekli ile İki Taraflı Örgü Modeli Yapın

İki taraflı kullanılabilen örgü modeli tarifini vereceğim. Sade ve şık örgü modeli olması nedeni ile çok amaçlı olarak istediğiniz örgüye uygulayabilirsiniz.

Battaniye yapmak için kalın dokulu ipleri seçmenizi tavsiye ederim. Düz bir yapıya sahip olduğu için önü fermuarlı erkek ceketleri bu model ile çok şık olabilir. Kıvrılmayan bir yapıya sahip olduğu için kaşkol ve boyunluk gibi örgülere de kullanabilirsiniz. 

Modelin yapımına gelecek olursak 3 ilmek ve katlarını ayarlayıp 2 tane kenar ilmeği ilave etmelisiniz. İlmekleri şişe takıp hemen modele geçebilirsiniz. Kenar ilmeğini alın ve bir ilmek düz örün. Sonraki ilk ilmeği değil ikinci ilmeğin içine girerek düz örün. Sonra ilk ilmeği düz örün. 

3 ilmekle yapılan modelin ilk ilmeğini düz örüp kalan iki ilmeğin birincisini değil önce ikincisini düz örün. En son olarak ilk ilmeği düz örün. İlmeklerin örülüş sıralaması birinci ilmek üçüncü ilmek ve ikinci ilmek şeklinde olmalıdır. Sırayı tamamlayın.

Bu modelde ön taraf arka taraf diye bir kavram yok. Örgüyü çevirince aynı şekilde kenar ilmeğinden sonraki ilmeği düz örüp ilk ilmeği atlayın ve ikinci ilmeği düz örün. Sonra ilk ilmeği düz örün.

Her sırada aynı işlemi yapınca modelin her iki tarafı da aynı görünüme sahip oluyor. Tek bir örülüş şekli olduğu için hem kolaylık sağlıyor hemde kullanış açısından avantaj sağlıyor.