Tek Renk Yazmalara İki Ayrı Oya Modeli

Son yıllarda tek renk yazmalar çok ilgi görmeye başladı. Genç yaşlı her yaşta hanımın kullanabileceği zarif yazmalar olduğu için herke beğenip kullanmaya başladı. Bugün benim en sevdiğim renklerde yazma oyalarına yer verdim. Tek renk yazmalara iki ayrı tığ oya modelinin hem anlatımını yapacağız hemde anlatımlı videolarını paylaşacağız. Örgü ör.com sitesi olarak en çok ilgi gören modelleri ve bu modellerin anlatımlarını sizlere ulaştırmak için gece gündüz demeden sürekli çalışıyoruz.   

İl olarak modelimiz mor rengin en güzel tonlarındaki çok şık bir model olacak. İlk olarak yazma kenarına iki zincir ile tığ battısı yapmalısınız. Tığ battısı hem işinizi kolaylaştıracak hemde oyanın daha güzel ve düzgün durmasını sağlayacaktır. Bu yüzden mutlaka kenarlarını tığla malısınız. Sonrasında yazmanın bir kenarına batın ve oyaya başlayın. ,lk olarak tekli örümcek yapın ve yan tığ battısına girin. Bu şekilde hiç atlamadan tekli örümcek yapın ve yan tarafa batın. Sonra üzerine beyaz renge geçin. Örümceklerin bir kenarına girin ve ilmek uzatın. Bu şekilde topladığınız ilmeklerin tam ortasına girerek 4 tane tırabzan yapın araya zincir çekip tekrar 4 tırabzan yapın. Aralara zincir çekip aynı işlemi tekrarlayarak sırayı tamamlayın. En son olarak tırabzanların tepe kısmına pipirik yaparak bitirin. Bu şekildeki sıralı oyaları hem örmesi kolaydır hemde ütü yapması.. Şimdide üsteki resimde bulunan bu şık modelin yapımına geçelim. Tığ battısını yaptıktan sonra tekli örümcek yapın ve 5 tane tırabzan yaparak devam edin. Zincir çekip geri dönün ve tırabzanların ilk başına batın. Sonra oluşan bu deliğin içine üzeri pipirikli tırabzanlar yapın. Son olarak üzerine koyu renkli ip ile tığ battı yapın. Oya sandığım kanalının videolarını alt kısıma ekledim. Keyifli seyirler dileriz.