Ters Yüzü Düz Yüzünden Daha Güzel Oldu

Sizlere yeni ve iki taraflı da kullanılabilen bir model anlatacağım. Hiç zorlanmadan yapabilirsiniz. Mevsimlik örgülerde çok şık olacaktır. Örgüyü gördüğüm şekli ile anlatacağım ama ben arka tarafını kullanmayı tercih edeceğim.

Öncelikle orta kalınlıkta ip kullanmalısınız. Böylece modeliniz daha güzel görünecektir. Etol şal veya diğer bayan örgüleri için kullanabilirsiniz. 2 ve katları ile ilmek hazırlayın.

Örgüye başlarken önce kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz örerek başlayın. Bir ters bir düz şeklinde aynı lastik örerek gibi devam edin.

Örgünün arkasını çevirince kenar ilmeğinden sonraki ilmekleri ikişerli olarak ters kesin. Kestiğiniz ilmeğin önündeki ilmeğin düz olmasına dikkat edin.

Örgüyü çevirince kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz örün. Sonra bir ilmek artıralım. Bu sırada önce bir ilmek düz örüp sonra bir ilmek artırarak devam edeceğiz.

Tekrar örgüyü çevirince kenar ilmeğinden sonra bir önceki sırada artırdığımız ilmek gelecek. Bu ilmeği düz olarak örün. Sonraki ilmeği örmeden atlatın.

Bir ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatarak devam edin. Örgüyü çevirince örmeden atlanan ilmekleri düz olarak örün. Yanındaki ilmekleri ters olarak örün.

Bir düz bir ters şeklinde sırayı tamamlayın. Böylece örgünün ilk başlangıcında yaptığımız işlemleri tekrarlamış olacağız.

Örgüyü çevirince ilmekleri ikişerli olarak ters kesin ve bu şekilde modeli uygulamaya devam edin. Örgüde kullandığım renk bu modele çok yakıştı. Örgüyü açık renkli iplerle yapmaya özen gösterin.