Tığ İle Örülen Çınar Yaprağı Gelin Yeleği Yapımı

Tığ ile örülen çınar yaprağı gelin yeleği yaşlı genç demeden her yaşa uyabilecek zarif bir modeldir. Bu tür yelekleri angora iplerle veya simli şal ipleri ile yapabilirsiniz. Bu kalınlıkta ipler için 6 numara tığ yeterli olacaktır. 

Genellikle tığ yelek yapımında bana gelen en çok soruların başında kaç zincir çekmeliyim? Sorusu gelmektedir. Bu soruya vereceğim cevap elinizin sıkılığına ve ipin kalınlığına göre ölçü değişir olacaktır. Bunun için kullandığınız bir kıyafeti ölçü olarak kullanıp aynı ölçüde yeleğe başlayabilirsiniz. 

İster aynı ölçüde zincir çekin ister aynı ölçüye gelinceye kadar yan şekilde tırabzan yapın. Sonra üzerine modeli kurun. Yeleğin ön parçaları için 6 model arka parçası içinde 11 model yeterli olacaktır. Sevda hanım yeleği ördüğü yerde model anlatımını da yapmaktadır.  

Bu model hırka ve yazlık bluz yapımına da çok yakışıyor. Modeli kurarken kenar lastiği için tırabzan yapın. Sonra zincir çekip bir tırabzan ileriye batın ve 2 tane tırabzan yapın. Zincir çekip aynı yere 2 tırabzan daha yapın. Tekrar zincir çekip iki tırabzan ileriye batıp tutturun. Bu şekilde sırayı tamamlayın.

Sonraki sıralarda aynı şekilde tırabzanları yapın. Sonra deliğe batıp iki tırabzan daha yapın. Araya zincir çekip aynı deliğe 2 tırabzan daha yapın. Böylece her sırada tırabzanlar artarak devam edecek. Bu şekilde 3 sıra artırarak devam edin. Son sırada tırabzanların birleşim yerine zincir çekmeden devam edin. Sonra tekrar aynı şekilde modele başlayıp devam edin.