Tığ İle Yapılan Kalpli Bayan Örgü Tarifi

Tığ ile yapılan bayan örgüsü arayanların kaçırmaması gereken bir model anlatımı var. İster yelek ister şal yapın. Önce zincir çekip 7 tane üçlü tırabzan yapın.

Hiç zincir çekmeden dördüncü zincire batıp buraya 3 tane üçlü tırabzan yaptın. Araya 3 zincir çekip aynı yere 3 tırabzan daha yaptın. Hiç zincir çekmeden dördüncü zincire batıp araya 7 tane tırabzan yaptın. 

Tırabzanların arasına 3 tırabzan arası 3 zincir tekrar 3 tırabzan şeklinde modeli yerleştiriyoruz. Önemli olan aradaki modeller diğer tırabzanlı bölümü dilediğiniz gibi sayılarını değiştirerek kullanabilirsiniz. 

İkinci sıraya geçtiğimiz zaman ilk 7 tırabzanı yapıp 3 zincir çekeceğiz. Bir önceki sırada yaptığımız 3 tırabzanın sonuncusunun arasına girerek buraya 3 tırabzan yapın. Modelin ortasındaki deliğe geçip buraya da 3 tırabzan yapın. Araya 2 zincir çekip aynı deliğe 3 tırabzan daha yapın. Devamındaki tırabzanın arasına girip 3 tırabzan daha yapın. 

3 zincir çekip aradaki tırabzanları tekrarlayın. 3 zincir çekip tırabzanların ortasında kalan tırabzanın arasına girip 3 tırabzan yapın ve devamında deliğe geçip 3 tırabzanda buraya yapın. Araya 2 zincir çekip modelin diğer yarısını tekrarlayın. Önce deliğe 3 tırabzan yapıp devamındaki tırabzanın arasına 3 tırabzan yapıp 3 zincir çekin ve arada kalan tırabzanları yapın. 

Böylece modeli tamamlamış olacağız. İkinci modeli kurarken ilk başlangıçtaki işlemleri tekrarlayıp önce 7 tırabzanı yapın. Hiç zincir çekemeden modelin ortasındaki deliğe batıp buraya 3 tırabzan yapın.

Araya 3 zincir çekip aynı deliğe yeni 3 tırabzan yaparak devam edin. Aradaki tırabzanları yaparken tırabzanların tepesine değil aralarına girerek değişik bir şekil verebilirsiniz.