Tığ İşi Başak Modeli Örgü Anne Yeleği Tarifi

Soğuk günlerde sizi sıcacık tutacak olan tığ işi başak modeli ile anne yeleği tarifini vereceğim. Bu model aslında hırka yapılmak için başlanılmış ve ip yetmeyince yeleğe çevrilmiş bir örgüdür. Bu yüzden sizde önce yeterli şekilde ipinizi ayarlayıp örgüye öyle başlayın. 

4 numara tığ ile örülen yelek biraz kalın dokulu olmuş. Yeleğin arka kısmı düz tırabzanlı olarak örülmüş. Sadece ön kısımları modelli yapılmış. Arka taraf 36 sıra tırabzan yapılıyor ve koltuk kesimine geliyor. Arka kısım düz olduğu için 4,5 numara tığ ile ön kısımlar geniş olduğu için 4 numara tığ ile yapılmıştır. 

Ön taraf 42 zincirle başlanıp 36 sıra örülüp koltuk kesimine gelecek. Yelek 38-40 beden bayanlar için yapılmıştır. 450 gram ip yeterli olmuştur. Şirin hanım model anlatımını ve koltuk kesimini detaylı olarak anlatmıştır. Yeleğin ön kısımları için yapılan bölümü bebek battaniyesi ve lif yapımı gibi yerlerde kullanabilirsiniz. 

Çok yoğun ilgi gören ve gelen istek üzerine hazırladığım 300 adet bayan yelek modelini resimli galeri olarak inceleyebilirsiniz. Yapmak istediğiniz modelleri örgü ör.com adresi yorum bölümüne gönderin. Anlatmamı istediğiniz modelleri siz gönderin biz anlatalım. Böylece hem siz hemde diğer örgü severler değişik modeller öğrenmiş olurlar.