Tığ İşi Renkli Çocuk Yeleği Yapalım

Çok şık bir bebek yeleği olarak kullanılan güzel bir örgünün yapımını sizlerle paylaşacağım.

Modelimiz hem kolay ilerliyor hem de küçük hanımların şıklığına şıklık katacak bir yelek ve şiş örgü bilmeyenler için tercih edebileceğiniz bir model.

Doğum yapan yakınlarımıza hediyelik örüp götüreceğiniz çok anlamlı el emeği bir yelek.

Tığ ile öreceğiz ve boyun kısmından robamızı yapıp başlayacağız. Daha sonra kol kısımlarını ayırıp gövde kısmını öreceğiz.

Modelimizin anlatımı için bebeğim ve örgülerim YouTube kanalının videosundan yararlanabilirsiniz.

Yazıma videoyu da ekleyeceğim fakat öncelikle kullanılan malzeme ve yapım tekniğine biraz değinmek istiyorum.

Kullanacağımız malzemeler;

-Bebe yünü

-3 numara tığ

-4 tane düğme

Şimdi yapım aşamalarına ve kullanılan tekniklere geçelim;

Robamızı kurmak için 68 zincir çekelim bu zincir sayısı 1 yaşa uygun gelecek ebatlarda tabi siz dilerseniz yeleği büyütmek ve farklı yaş guruplarına yapmak için zincir sayısını çoğaltabilirsiniz.

Zinciri çektikten sonra bir sıra sık iğne yapıyoruz ve sonraki sırada modeli kurmak için sık iğne atlayarak trabzanlarımızı yapıyoruz.

Aynı zamanda düğmelerimiz için ilik açmayınca ihmal etmiyoruz.

Modelin roba kısmı bitince kol ayrımı yapıyoruz ve gövde kısmı için örmeye devam ediyoruz.

Yapım tekniği sık iğne zincir ve trabzanlardan oluşuyor ve bu 3 tekniğin uyumu ile gövde kısmı için çok güzel bir desen işlemiş oluyoruz.

Modelimizin desen kısmını işledikten sonra üzerine istediğiniz bir çiçeği yada modelin aslına sadık kalarak videoda ki gibi trabzanlarla yapılmış 4 adet çiçeği yapıp dikiyoruz.

Düğmeleri de kullanacağınız ipin rengine uyumlu olması yeleğin görselliğine daha da şık bir hava katacaktır.

Şimdi dilerseniz baştan sona anlatılmış yelek modelimizi videodan da destek alarak izleyip örelim.

İyi seyirler…