Tığ Örgülerde Kullanabileceğiniz Lastik Modeli

Spread the love

Tığ ile yapılan örgülere başlarken değişik lastik kullanmak isteyenler bu model anlatımını kaçırmasınlar. Bayan örgüleri ve bebek örgüleri gibi örgülerde başlangıç bölümünü bu teknik ile yapabilirsiniz. Sadece lastik için değil farklı örgülere de bu modeli uygulayabilirsiniz.

Esneyen bir yapıya sahip olduğu için lastik yerine uygun olacak bir model olduğunu söyleyebilirim. Atkı ve başka modeller de yapabilirsiniz. Yapımı çok kolay önce yapacağınız yerin büyüklüğüne uygun sayıda zincir çekin.

Sonra örgüyü çevirin ve ilk zincire batarak bir tane ilmek çıkartın. Tığın üzerindeki ilmekle beraber ikisini bir defada sıkı iğne şeklinde örün. Hemen yanındaki zincire batıp bir tane daha sıkı iğne yapın. Bu şekilde atlamadan her zincire bir defa batarak sıkı iğne ile sırayı tamamlayın.

Örgüyü çevirin ve bir zincir çekin. İlk ilmeği atlayıp ikinci ilmeğin tek teline girip bir ilmek çıkartın. Çıkartılan ilmeği sıkı iğne şeklinde örün. Bundan sonrasında her ilmeğe batıp sıkı iğne ile tamamlayın.

Bu modelin örülüşü bu şekilde devam edecek. Tek püf noktası örgüyü çevirince bir zincir çekip bu zincire batmadan yanına batarak sıkı iğne yapmaya devam etmektir. İstenilen ölçüye gelinceye kadar bu şekilde örmeye devam edin.