Tığ Örgülerin Vazgeçilmez Modeli Kafes Örgü Modeli

Tığ örgülerin vazgeçilmez kafes örgü modelini hemen hemen her türlü kadın örgüsünde kullanılmaktadır. Yelek, şal, hırka,boyunluk ve şapka gibi örgülere yakışan bir model olması yanında bebek battaniyesi veya kız bebek örgülerine de çok yakışmaktadır.   

Model oldukça hoş görünmesine rağmen oldukça kolay örülmektedir. Benim hazırladığım örnek parça 6 numara tığ ve alize angora gold ile ördüm. Model anlatımını ise orta kalınlıkta ip kullandım. Modeli boyunluk veya şal yapımı için kullanmayı düşünenlere fikir olması için iki kenar kısmına fıstıklı dolgu koydum ve başlangıcına tırabzan ördüm.   

İlk olarak zincir çekin ve iki zincir sonrasına batıp üç defada çektiğim dolguyu yaptım. Araya 2 zincir çekip aynı yere bir tane daha üçlü dolgu yaptım. Sonra bir zincir çekip bir zincir ileriye batıp ikili tırabzan yapın. İlk sırayı her model için üç tırabzan ve katları olarak örüp artı iki tırabzan ilave edilerek örülecek. Son bitiş kısmında ise bir zincir çekip bir zincir ileriye üç defada çekilen dolgu yapın ve 2 zincir çekip aynı yere bir dolgu daha yapın.    

2 zincir çekip geri döndüm ve ve dolguların arasına aynı şekilde bir dolgu yapıp 2 zincir çektim ve bir dolgu daha yaptım. 3 zincir çekip üçüncü tırabzanın arkasından arasına girip üç tane ikili tırabzan yapın. Araya 3 zincir çekip diğer tırabzanların ilkinin arkasından arasına girip 3 tane ikili tırabzan yaptım.    

Modelin kurulumu dışında daima aynı şekilde örülüyor. Tek bir örülüş şekli olduğu için örgünün her iki yüzü de aynı görünmektedir. Bu model ile şapka ve boyunluk çok güzel oluyor. Şal yapımı içinde çok kullanılan bir model. Bu model hem üçgen hemde dikdörtgen olarak yapılıyor.