Tomurcuk Çiçekler Yelek Örgü Modeli

Son günlerin en ilgi çekici modellerinden olan tomurcuklu çiçekler yelek örgü modeli ile sizlerin karşısındayım. Modelin yapımı çok kolay bu yüzden modelin kabartmalarının daha iyi görünmesi için arasına selanik ilmek koydum. Ara modeli istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Tomurcuklu bir model olduğu gibi boyutlu bir görünümü var. Bu yüzden bu model ile yapacağınız her örgü çok şık ve ilgi çekici olacaktır. Modelin kendisi 3 ilmekle yapılıyor. Aralarda iki ters ilmeğin ortasında selanik ilmek var.

Örmeye kenar ilmeği ile başlıyoruz. Bir ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlatın ve bir ilmek daha ters örün. Böylece ara model tamamlanmış olacak. Sonraki üç ilmeğin ara boşluğuna girip yeni bir ilmek çıkartın.

Arasına girdiğiniz 3 ilmeği düz örün. Bu şekilde ilk sırayı ön taraftan tamamlayın. Örgünün arkasına geçince ara modeli bir düz bir ters bir düz şeklinde devam edin.

Ana modele gelince 3 ilmeği düz olarak örün. Sonradan çıkarttığımız ilmeğe gelince bu ilmeği örmeden atlatın. Ön tarafa geçince ara modeli bir ilmek ters örün. Bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek ters örerek devam edin.

Ana modele gelince sonradan çıkartılan ilmeği örmeden atlatın. 3 ilmeği ters olarak örün. Örmeden atlanan ilmeği ters örülen 3 ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Böylece ilmek sayısı eski haline gelmiş olacaktır.

Örgünün arkasına geçince ara modeli bir düz bir ters bir düz şeklinde 3 ilmeği aynen örelim. Ana modele gelince 3 ilmeği ters olarak örün. Bu şekilde 4 sırayı tamamlayıp ilk başlangıçtaki işlemlere geri dönelim.