Tomurcuk Görünümlü Örgü Başlangıç Modeli

Sevgili örgü severler tomurcuk görünümlü örgü başlangıç modeli ile farklı tasarımlara imzanızı atabilirsiniz. Lastik yerine kullanabileceğiniz bir model. Kullandığım ip ve şiş kalın olduğu için tomurcuklar biraz kendini gösteriyor.

İsterseniz bu başlangıç modelinden sonra lastik örüp devam edebilirsiniz. Önce ilmek atacağınız ipi bir miktar ayırın ve ikiye katlayın. İpi halka şekline getirip içinden bir ilmek çıkartın. Çıkartılan ilmeği şişe ters taraftan geçirin.

İlmeğin içine girip iki katlı iple örerek yeni bir ilmek çıkartın. Çıkartılan ilmeği diğer şişe takın. Her defasında yeni çıkartılan ilmeğin içine girerek yeni bir ilmek çıkartın ve şişe takın. Toplamda 5 ilmek olunca son ilmeği bir kez daha düz örün. Sonra önündeki ilmeği düz örün.

İlk ilmeği ikinci ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Sonra yanındaki ilmeği de düz örün. Önündeki ilmeği üzerinden atlatıp bırakın. Bu şekilde artırılan iki ilmeği kesin. Son ilmeği tekrar şişe geri takın. Tekrar son ilmeğin içine girip bir ilmek çıkartın. Çıkartılan her yeni ilmeği diğer şişe takın.

Her defasında son ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartıp bu ilmeği şişe geri takın. Şişe takılan ilmek sayısı 5 tane olunca son ilmeği düz örüp yanındaki ilmeği de düz örüp ilk ilmeği üzerinden atlatıp bırakın. 2 ilmek kesip kalan ilmeği şişe geri takın.

İstenilen sayıya gelince ilmekleri örmeden diğer şişe atlatarak geçirin. Böylece ipi örgünün örüleceği tarafa geçirmiş olacaksınız. Bundan sonrasını istediğiniz şekilde devam edebilirsiniz.