Tüm Örgüler İçin Kardelenler Modeli

Tüm örgüler için uygun olabilecek kardelenler örgü modelinin nasıl yapıldığını göreceğiz. Oldukça havalı ve ilgi çeken bu modeli yapmak sandığınız kadar zor değil. Hatta oldukça zevkli örülen bir model.

Yelek ve erkek ceketleri için bu modeli tercih edebilirsiniz. İlmekleri şişe takıp hemen modeli kurmaya başladım. Kenar ilmeğini alıp bir ilmek ters örün. Sonraki iki ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartıp iki ilmeği düz örün. Aradan çıkarttığımız ilmeği ördüğümüz iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. 1 ilmek ters örüp bir ilmek düz örün ve tekrar bir ilmek ters örün.

İkinci ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartıp ilmekleri düz örün. Sonradan çıkarttığımız ilmeği ilmeklerin üzerinden atlatıp bırakın. Modelin olduğu ilmeklerin ilkini ters örüp bir ilmek çıkartıp iki ilmek düz örün ve ilmeği atlatıp bırakın. Son ilmeği de ters örün. Her modelin arasında bir tane düz ilmek var. Örgünün tersini çevirin.

Kenar ilmeğini alıp iki ilmeğin yerini değiştirip ikisini de ters örün. Sonraki iki ilmeğin yerini değiştirip ikisini de ters örün. Bir ilmek daha ters örün. 4 ilmeğin ortada kalan ilmeklerini iki yana doğru açarak yer değiştirin. 4 ilmeği ters örerek devam edin.

Ön tarafa geçince bütün ilmekleri düz örün. Arka tarafa geçince ilmeklerin hepsini ters örün. Tekrar ön tarafa geçince modeli aynı şekilde tekrarlayacağız.