Üçgen Dilimli Örgü Modeli

Bal peteği örgü modeline benzeyen üçgen dilimli örgü modeline yer veriyorum. Yapımı kolay olduğu için çabucak örülüyor. İster yelek yapın ister bebek örgülerine uygulayın. Erkekler için ceket modeli arıyorsanız bu modeli değerlendirebilirsiniz.

Modeli yapmak isteyenler önce 6 ilmek ve katlarını ayarlamalılar. Yelek yapabileceğiniz bir model olduğunu söyleyebilirim. Önce lastik hazırlayın. Önce arka tarafta ilmekleri ters olarak örün.

Örgünün ön tarafında ilmekleri tamamını düz olarak örün. Örgüyü çevirip ilmekleri ters olarak örün. Bu şekilde 5 sıra örün. Tekrar örgünün ön tarafına geçince altıncı sırada modeli kuruyoruz.

Önce kenar ilmeğini alın. Sonra üçüncü ilmeğin bittiği yere aşağıya doğru 4 sıra sayıp batın ve buradan bir ilmek çıkartın. Bu ilmeği uzun tutun. Sonra 6 ilmek düz örün.

Sonra ilk battığınız yere tekrar girerek bir ilmek daha çıkartın. Hemen ara vermeden üç ilmek sayıp arasına girin. 4 sıra sayarak buradan bir ilmek çıkartın.

6 ilmek düz örüp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. Bu şekilde sırayı tamamlayın. Örgünün arka tarafında sonradan çıkartılan ilmekleri örmeden atlayıp diğer ilmekleri ters olarak örün.

Ön tarafta ise sonradan çıkartılan ilmekleri yanındaki ilmeklerin üzerinden atlatıp bırakın. Böylece sayı eski haline gelmiş olacak. Örgünün arka tarafında ilmeklerin hepsini ters olarak örün.

Ön tarafa geçince 6 ilmekten oluşan modelin başındaki ve sonundaki ilmekleri örgünün içine alın. Aynı burgu işlemi yapar gibi ilk ilmeği yanındaki iki ilmeğin arkasına alıp hepsini düz örün.

Sonra modelin sonundaki ilmeği diğer iki ilmeğin başına alın ve hepsini düz örün. Modelin arkasına geçince ilmeklerin hepsini ters örerek tamamlayın.