Verev Ajurlu Yelek ve Şal Modelini Örgü Başlangıcı Yapabilirsiniz

Anlatımını yapacağım model biraz ağır ve tam çeyiz için uygun bir model. Modeli hem yelek hem şal olarak kullanabileceğiniz gibi sadece bir model yaparak örgüleriniz için hoş bir başlangıç olarak da kullanabilirsiniz. 

Modele başlarken çift şişe üzerine ilmekleri takmalısınız. Böylece örgünün başlangıcı gevşek olacaktır. İki sıra bütün ilmekleri düz olarak örün. Sonra modeli kurmaya başlayalım. İlk iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. 2 ilmek ters bir ilmek düz 2 ilmek ters bir ilmek düz örün.

Bir ilmek dolayın bir ilmek düz örüp bir ilmek daha dolayın. 1 ilmek düz 2 ilmek ters bir ilmek düz 2 ilmek ters örüp sonraki iki ilmeğin yerini değiştirin. 3 ilmeği düz örerek kesin. 2 ilmek ters bir ilmek düz 2 ilmek ters bir ilmek düz örüp modeli tekrarlayın. Arka taraftan ilmekleri aynen olduğu gibi örün.

Ön tarafta ilk iki ilmeği birlikte kesip diğer ilmekleri aynen örün. Son düz ilmeği örünce bir ilmek artırıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek artırıp iki ilmeği tersten girerek eksin ve bir ilmek artırın.

Modeli arka taraftan aynen örüp ön tarafta ilk iki ilmeği kesin. Sonraki ilmekleri aynen örün. Ajurlu bölüme gelince önce bir ilmek dolayıp artırın ve ilk ilmeği düz örün. Sonra tekrar bir ilmek artırıp sonraki iki ilmeği bilikte kesin. Her yeni sırada artan ilmekleri ikişerli olarak kesip aralarda artırma yapmayı unutmayın.

Kestiğimiz ilmekler 3 tane kalıncaya kadar bu şekilde modeli tekrarlamaya devam edin. Sonra modeli tamamlamış olacaksınız. Arada bir sıra düz örüp boşluk verin. İster sadece bu haliyle örgü başlangıcı olarak kullanın. İster modeli tekrar kurarak yelek veya şal yapımına devam edin.