Verev İlmekli Yapılan Yelek ve Bebek Örgü Modeli

Verev ilmekli yapılan modeli bayan yelekleri ve bebek örgülerinde kullanabilirsiniz. Yeni ve farklı bir model olduğu için yelek yapımına çok yakışacağını düşündüm. 3 ilmekle yapılan bir model.

Önce lastik hazırlayıp örgüye başlayın. Örgünün arka tarafını ters olarak örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra üçüncü ilmeğin arasına girip yeni bir ilmek çıkartın ve ilmeği şişe takın.

Sonra arasına girdiğiniz 3 ilmeği düz örün. Sonra tekrar üçüncü ilmeğin arasına girip bir ilmek çıkartın. Sonra 3 ilmeği düz örün. Bu sırada yeni ilmekler elde etmiş oluyoruz.

Örgünün arkasına geçince ilk iki ilmeği ters örün. Sonraki iki ilmeği birlikte keser gibi ters örüp ilk ilmeği tekrar ters örün. 2 ilmek ters örüp iki ilmeği kesme işlemi yapar gibi birlikte örüp şişten çıkartmadan ilk ilmeği tekrar ters örün.

Örgünün ön tarafına geçince kenar ilmeğini alın ve sonraki ilmeği örmeden atlatın. 2 ilmeği düz örüp örmeden atlanılan bu ilmeği diğer iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.

Bir ilmek örmeden atlatıp iki ilmek düz örün. Örmeden atlanan bu ilmeği düz ördüğümüz iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bu şekilde ilk sırada artan ilmeği eski sayısına getirmiş olacaksınız.

Örgünün arkasına geçince bütün ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafta herhangi bir kaydırma yapmadan modeli aynen tekrarlayarak devam edin.