Verev Modelli Rengarenk Örgü Modeli

Verev modelli rengarenk örgü modelini benimle birlikte sizlerde örebilirsiniz. Hem zarif hemde bebek örgüleri için şirin bir örnek oldu. Bu modeli örerken biraz toparlıyor bunu göz önünde bulundurun. Özellikle renkli ilmekleri oldukça gevşek örün.

Bu modeli istediğiniz renklerle yapabilirsiniz. Ben ana rengi beyaz olarak kullandım. Beyaz rengin üzerine 3 ayrı renk kullandım. Bu renk sayısı istenildiği kadar artırılabilir.

İster pastel tonlarını kullanın ister canlı renkleri deneyin. Oldukça zarif bir örnek oldu. Açık tonlarda yeşil ve turuncu ipin yanında lila tonlarında bir renk kullandım.

Önce beyaz renk ile bir sıra ön yüzde düz arka tarafta ters şeklinde örün. Tekrar ön tarafa geçince renkli bölüme başlıyoruz.

Önce ilk 2 ilmeği örmeden atlatıp üçüncü ilmeği çift dolayarak düz örün. 3 ilmek örmeden atlayıp sonraki ilmeği çift dolayarak düz örün.

Örgünün arkasına geçince çift dolanan ilmekleri serbest bırakın. Önündeki iki ilmekle yer değiştirin. Yer değiştirdikten sonra bu ilmeği tekrar aynı renk ile ilmeği ters örün. Diğer ilmekleri örmeden atlatın.

Bu iki sırada sadece modeli kurduğumuz renk ile örgüyü örerken diğer ilmekleri örmeden sadece ilmeklerin yerini değiştireceksiniz.

Tekrar ön tarafa geçince beyaz renkli ipe geçin. Beyaz renkli ilmekleri düz örüp renkli ilmekleri örmeden atlatın. Örgünün arkasına geçince renkli ilmekleri örmeden atlatıp diğer ilmekleri ters örün.

Örgünün ön tarafına geçince renkli ilmeklerin olduğu ilmekleri bu defa başka renk ile örerek modele devam edin.